Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Több mint 210 napja tart az orosz-ukrán háború

2022.09.22
17:01
Forrás
Pannon RTV
Immár 211 napja tart az egyre súlyosabb fegyveres konfliktus Oroszország és Ukrajna között. Vlagyimir Putyin tegnapi részleges mozgósításról szóló bejelentése után, amelynek értelmében behívják a tartalékosokat, rengetegen rohamozták meg a határokat.

Hivatalos adatok alapján ugyanis kétmillió az orosz tartalékos katonák összlétszáma. Ezzel párhuzamosan nagyszabású fogolycsere volt Ukrajna és Oroszország között csütörtökre virradóra. Oroszország 215 foglyot engedett el, köztük a mariupoli Azovsztal acélmű védőit is. Az ukránok pedig 55 orosz állampolgárt és Viktor Medvedcsuk ukrán ellenzéki politikust bocsátották szabadon.

orosz-ukrán háború

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.