Ugrás a tartalomra
Pixabay/KlausHausmann/illusztráció

Több mint 40 millió ember esik áldozatául a rabszolgaság valamilyen formájának

2020.12.03
08:43
2020.12.03
08:49
Forrás
hirado.hu
Ezt mondta António Guterres a rabszolgaság megszüntetésének világnapja alkalmából közzétett üzenetében szerdán.

Az ENSZ főtitkára arra figyelmeztette a világ kormányait, a civil társadalmat és a magánszektort, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy véget vessenek ennek a gyakorlatnak. A főtitkár kiemelte, hogy az ENSZ-nek a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetre hivatkozó becslései szerint ma is több mint 40 millió ember esik áldozatául a rabszolgaság valamilyen formájának, beleértve közel 25 millió kényszermunkást. Az etnikai kisebbségek, az őslakosok és a migránsok különösen veszélyeztetettek, és a rabszolgaság formái közt említette a gyermekmunkát, a munkaerő-kizsákmányolást, az adósrabszolgaságot, az emberkereskedelmet, a kényszerházasságot és a gyerekkatonaságot is. 

António Guterres
rabszolga
rabszolgaság

Most

14:52, Frissítve: 14:57

A fiatalok is szeretnek lovakkal foglalkozni

Fiákerek, fogathajtók és lovasok sokasága vette birtokba vasárnap a zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub tanyáját. 15. alkalommal szervezték meg itt a lovastalálkozót. Különféle ügyességi feladatokban is összemérték tudásukat a lovassportok kedvelői.
11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.

Népszerű