Ugrás a tartalomra
Pixabay/KlausHausmann/illusztráció

Több mint 40 millió ember esik áldozatául a rabszolgaság valamilyen formájának

2020-12-03
08:43
2020-12-03
08:49
Forrás
hirado.hu
Ezt mondta António Guterres a rabszolgaság megszüntetésének világnapja alkalmából közzétett üzenetében szerdán.

Az ENSZ főtitkára arra figyelmeztette a világ kormányait, a civil társadalmat és a magánszektort, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy véget vessenek ennek a gyakorlatnak. A főtitkár kiemelte, hogy az ENSZ-nek a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetre hivatkozó becslései szerint ma is több mint 40 millió ember esik áldozatául a rabszolgaság valamilyen formájának, beleértve közel 25 millió kényszermunkást. Az etnikai kisebbségek, az őslakosok és a migránsok különösen veszélyeztetettek, és a rabszolgaság formái közt említette a gyermekmunkát, a munkaerő-kizsákmányolást, az adósrabszolgaságot, az emberkereskedelmet, a kényszerházasságot és a gyerekkatonaságot is. 

António Guterres
rabszolga
rabszolgaság

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.