Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Yusuf Wahil

Több mint 50 áldozata van eddig az indonéz földrengésnek

2021.01.17
11:42
2021.01.17
14:43
Forrás
Euronews
Továbbra is keresik a túlélőket a pénteki földregés óta Indonézia Nyugat-Szulavézi tartományában.

A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földmozgás során legkevesebb 56 áldozatról és 800 sérültről számoltak be. A térség kórházaira hatalmas nyomás nehezedik. Nagyjából 15 ezer ember hagyta el a katasztrófa sújtotta térséget. Sokan az utcán töltötték az éjszakát, vagy azért, mert a házuk lakhatatlanná vált, vagy elővigyázatosságból.

A hatóságok szerint félő, hogy egy újabb rengés szökőárt indíthat el. Indonézia hetek óta küzd a természeti katasztrófákkal, földcsuszamlások és árvizek is sújtják az ország különböző pontjait.

A pénteki földrengés az ország negyedik legnagyobb szigete, Celebesz (más néven Szulavézi-sziget) nyugati partjánál pattant ki.

Indonézia
földrengés
katasztrófa
földcsuszamlás
kórház

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.
07:40, Frissítve: 07:46

Véget ért az amatőr színjátszók találkozója

Véget ért Szajánban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 25. Találkozója, amely a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Magyar Nemzeti Tanács nemzeti jelentőségű rendezvénye.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.