Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Yusuf Wahil

Több mint 50 áldozata van eddig az indonéz földrengésnek

2021-01-17
11:42
2021-01-17
14:43
Forrás
Euronews
Továbbra is keresik a túlélőket a pénteki földregés óta Indonézia Nyugat-Szulavézi tartományában.

A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földmozgás során legkevesebb 56 áldozatról és 800 sérültről számoltak be. A térség kórházaira hatalmas nyomás nehezedik. Nagyjából 15 ezer ember hagyta el a katasztrófa sújtotta térséget. Sokan az utcán töltötték az éjszakát, vagy azért, mert a házuk lakhatatlanná vált, vagy elővigyázatosságból.

A hatóságok szerint félő, hogy egy újabb rengés szökőárt indíthat el. Indonézia hetek óta küzd a természeti katasztrófákkal, földcsuszamlások és árvizek is sújtják az ország különböző pontjait.

A pénteki földrengés az ország negyedik legnagyobb szigete, Celebesz (más néven Szulavézi-sziget) nyugati partjánál pattant ki.

Indonézia
földrengés
katasztrófa
földcsuszamlás
kórház

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.