Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Több mint 50 erdőtűz pusztít Görögországban

2019-08-13
12:08
2019-08-13
15:24
Forrás
Origo.hu, Tanjug
Több száz tűzoltó próbál eloltani több mint 50 erdőtüzet Görögországban. A tüzek miatt már ki kellett üríteni egy szállodát és egy kempinget is. A munkálatokat nehezíti az erős szél és a szárazság.

Evia szigetén három településen is azt várják a helyiek, hogy mikor szólnak nekik, hogy hagyják el lakóházaikat. A szigeten jelenleg 80 tűzoltó harcol a lángokkal, és legalább 39 autót vezényeltek a helyszínre a hatóságok.

Görögország több pontján csaptak fel a lángok az elmúlt napokban, így a katasztrófavédelmi egységek folyamatosan készenlétben vannak.

Görögország
erdőtűz

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.