Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Francois Mori

Több mint 6 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában Franciaországban

2020-08-27
21:46
Forrás
MTI
Ez a március 30-i rekord után a második legjelentősebb napi fertőzési adat.

A kórházban ápoltak száma, beleértve a súlyos eseteket is nem emelkedett  - közölte csütörtök este az egészségügyi minisztérium. Míg szerdán 5429 koronavírus-teszt bizonyult pozitívnak, csütörtökön 6111-re emelkedett ez a szám. A múlt hét óta, amióta tömegessé tette a tesztelést a kormány, jelentősen megugrott a naponta szűrt pozitív esetek száma. A tesztelések száma napról napra emelkedik, csütörtökön meghaladta a 100 ezret, a kormány szándékai szerint szeptemberben el fogja érni a heti egymilliót.

A koronavírus-járvány intenzívebb terjedése miatt a kormány a 100 megyéből 21-et nyilvánított vörös zónának, ami azt jelenti, hogy ezeken a helyeken 100 ezer lakosra több mint ötven fertőzött jut. A dél-franciaországi Marseille, Nizza és Toulouse után péntek reggel 8 órától Párizsban és a fővárosi elővárosokban is kötelező a maszkviselés minden közterületen. Az orr és a száj eltakarása a kerékpározók, a rollerezők és a sportot űzők, így a futók számára is kötelező.

Jean Castex francia miniszterelnök csütörtökön megerősítette, hogy a kormány mindent megtesz, hogy elkerülje a gazdaság számára végzetes általános karantén újbóli bevezetését. A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy a fertőzés jelenleg a 20 és 40 év közötti korosztályban intenzív, egy hónap alatt ennél a generációnál megnégyszereződött a fertőzöttek száma, de az esetek többségében könnyebb lefolyású a betegség, mint a járvány kezdetén.

Franciaország
koronavírus
rekord
intézkedés
maszk

Most

11:03, Frissítve: 11:20

Világ: Egy nap alatt 340 ezer új fertőzött

A világon már 40 657 074 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 123 112, a gyógyultaké pedig 30 360 273 a worldometers kedd reggeli adatai szerint.
09:46, Frissítve: 09:54

Véradási akció az MTTK-án

Szerbia-szerte jelentősen csökkent a kórházak vértartaléka az utóbbi hónapokban. Ezért is van kiemelten jelentős szerepe minden egyes véradási akciónak.

Népszerű