Ugrás a tartalomra

Több mint hatvanan haltak meg a portugál erdőtűzben

2017-06-19
00:52
Már legalább 62 áldozata van a szombaton kezdődött hatalmas portugál erdőtűznek, a több mint 60 sérült közül pedig többen életveszélyben vannak
Már legalább 62 áldozata van a szombaton kezdődött hatalmas portugál erdőtűznek, a több mint 60 sérült közül pedig többen életveszélyben vannak. A legtöbben a saját kocsijukban égtek halálra, miközben menekülni próbáltak a tűz elől. Antonio Costa miniszterelnök az elmúlt évek legnagyobb tragédiájáról beszélt. A tűz Lisszabontól mintegy kétszáz kilométerre, Pedrogao Grande település közelében keletkezett, és rendkívüli sebességgel terjedt. Autóutakra is lecsapott, sokan súlyosan megsérültek, és voltak, akiket teljesen elnyelt a tűz. Mások füstmérgezésben haltak meg. Jorge Gomes belügyi államtitkár szerint az áldozatok közel fele a kocsijában halt meg, mások hiába szálltak ki, amikor az autójukat már körbevették a lángok, futva sem tudtak elmenekülni. (Index.hu)

Hatalmas erdőtűz pusztít Portugáliában

Hatvankét ember életét vesztette, sokan pedig megsérültek egy rendkívül heves erdőtűzben a Portugália középső részén található Leiria térségében szombaton. Az első jelentések 19 halottról szóltak, de a szám fokozatosan emelkedhet, és tovább nőhet. A tűz a Lisszabontól kétszáz kilométerre északkeletre fekvő Pedrógao Grande település közelében, az autóúton lepte meg az áldozatok egy részét. Voltak, akik füstmérgezés miatt haltak meg, mások pedig bennégtek a kocsijukban, amikor a lángok csapdájába estek, vagy később, a kórházban haltak bele a sérüléseikbe. A számos falut fenyegető tűz okát továbbra sem tudják. Vasárnap 692 tűzoltó 224 tűzoltóautóval oltotta a lángokat, munkájukhoz két repülőgép is csatlakozott. Portugáliában háromnapos gyászt hirdettek. (MTI, kép: FoNet/AP)FoNet/AP-HRONIKA-POŽARIFoNet/AP-HRONIKA-POŽARIFoNet/AP-HRONIKA-POŽARI
erdőtűz
Portugália

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű