Ugrás a tartalomra
Pixabay/JooJoo41

Több mint hetvenen meghaltak a heves esőzések miatt Dél-Afrikában

2019-04-25
23:02
Forrás
hvg.hu
Több mint 70 ember halt meg a Dél-Afrikai Köztársaság keleti részét érintő heves esőzések, illetve az azokat követő árvizek és földcsuszamlások következtében. A mentés még mindig tart.

KwaZulu-Natal tartományban a mentési munkálatokban részt vevők összeomlott lakóházakban és más épületekben kutattak túlélők után. Az időjárási viszontagságok ezt tartományt érintették a legsúlyosabban, ahol eddig 67 halottról számoltak be a hatóságok, a szomszédos Kelet-Fokföld tartományban pedig legkevesebb 6 ember halt meg a természeti csapásban.

KwaZulu-Natal tartományban minden évben tapasztalnak heves esőzést, az azonban szokatlannak számít, hogy ennyi ember ilyen rövid idő alatt életét veszti emiatt.

A helyi meteorológiai szolgálat egy tisztviselője azzal magyarázta a halálesetek magas  számát, hogy az áradások és a földcsuszamlások éppen sűrűn lakott térségeket érintettek.

A térségben napok óta heves esőzések voltak, de a hatóságok még hétfő este se számítottak arra, hogy ilyen súlyos következményei lesznek a sok csapadéknak - ismerte el Lennox Mabaso, a tartományi kormányzat szóvivője. Hozzátette, hogy víz alá került épületek dőltek a bent lévő emberekre, másokat pedig elsodort az ár.

Durban kikötővárosban és környékén utakat zárt el a víz.

Dél-Afrika
áradás

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Népszerű