Ugrás a tartalomra
Robbanás
Illusztráció: Pixabay

Több mint ötven halálos áldozat egy mali terrortámadásban

2019-11-02
23:07
Forrás
hvg.hu
Maliban ötvenhárom katona és egy civil meghalt pénteken, amikor iszlám szélsőségesek támadást intéztek a Nigerrel határos területen egy katonai őrhely ellen - közölte a helyi tájékoztatási miniszter.

Tíz katona megmenekült, az anyagi kár jelentős. Ez az eddigi legnagyobb mértékű veszteség, amelyet a szélsőségesek okoztak a helyi hadseregnek. Egy hónap ezelőtt a Boulkessy és Mondoro településen lévő őrhelyek ellen intézett támadásokban negyven kormánykatona halt meg.

Az akció elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett hírügynökségén, az Aamákon keresztül. A mali kormány terrorcselekménynek minősítette a támadást, és egyúttal közölte, hogy erősítést küld a térségbe. Az ENSZ mali békefenntartó missziója elítélte a történteket, és rámutatott, hogy a kéksisakosok is támogatják a kormány biztonsági erőfeszítéseit.

Mali
terrortámadás
Iszlám Állam
halálos áldozatok

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű