Ugrás a tartalomra
Robbanás
Illusztráció: Pixabay

Több mint ötven halálos áldozat egy mali terrortámadásban

2019-11-02
23:07
Forrás
hvg.hu
Maliban ötvenhárom katona és egy civil meghalt pénteken, amikor iszlám szélsőségesek támadást intéztek a Nigerrel határos területen egy katonai őrhely ellen - közölte a helyi tájékoztatási miniszter.

Tíz katona megmenekült, az anyagi kár jelentős. Ez az eddigi legnagyobb mértékű veszteség, amelyet a szélsőségesek okoztak a helyi hadseregnek. Egy hónap ezelőtt a Boulkessy és Mondoro településen lévő őrhelyek ellen intézett támadásokban negyven kormánykatona halt meg.

Az akció elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett hírügynökségén, az Aamákon keresztül. A mali kormány terrorcselekménynek minősítette a támadást, és egyúttal közölte, hogy erősítést küld a térségbe. Az ENSZ mali békefenntartó missziója elítélte a történteket, és rámutatott, hogy a kéksisakosok is támogatják a kormány biztonsági erőfeszítéseit.

Mali
terrortámadás
Iszlám Állam
halálos áldozatok

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.