Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Több mint ötvenen égtek benn egy autóbuszban, Kamerunban

2021-01-27
17:28
2021-01-27
17:38
Forrás
Szerbiai RTV, Origo
53 halottja és mintegy 30 sérültje van annak a közlekedési balesetnek, ami ma történt az afrikai Kamerunban - jelenti a helyi rendőrség.

Egy autóbusz és egy kamion ütközött össze. Vélhetően a sűrű köd mellett a teherautó fékhibája okozta a balesetet. Emiatt ugyanis a kamion sofőrje elveszíthette uralmát a jármű felett, és nekiütközött az ellenkező irányból érkező busznak. Közvetlenül az ütközés után mindkét jármű kigyulladt, amit a teherautóból szivárgó olaj okozott. A buszban utazók többsége bennégett, a tetemek közül sok a felismerhetetlenségig roncsolódott.

A hírek szerint a teherautó illegálisan szállította az olajat, és a sofőrje az ütközés után elmenekült a helyszínről. A kameruni utak egyébként a legveszélyesebbek közé tartoznak Afrikában. A helyi közlekedési minisztérium szerint évente átlagosan 1200 ember hal meg balesetekben az autópályán, ami a harmadik legfőbb halálozási ok az országban.

Kamerun
autóbusz
kigyulladt
baleset

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.