Ugrás a tartalomra
Irán, földrengés, 2017. november 12.
Tanjug, Pouria Pakizeh/ISNA via AP

Több mint száz áldozata van az Irán és Irak határát sújtó földrengésnek

2017-11-13
07:29
2017-11-13
18:11
Forrás
MTI
A legfrissebb adatok szerint legalább 146-an haltak meg az Irán és Irak határát sújtó vasárnapi földrengésben - jelentették hétfő hajnalban hírügynökségek.

Az ISNA iráni hírügynökség legfrissebb adatai szerint legalább 860-an sérültek meg a vasárnap éjszakai 7,3-as erejű földmozgás miatt, amelyet egész Irakban és még Izraelben is lehetett érezni. A természeti katasztrófa az eddigi információk szerint leginkább Irán észak-nyugati részét, Kermánsáh tartományt sújtotta.

A Reuters hírügynökség kiemelte, hogy Irán vidéki részein sok házat sártéglákból építenek. Irakban az eddigi beszámolók szerint összesen hat ember halt meg, és harmincan szenvedtek sérüléseket. A földrengés az iraki Kurdisztán térségben pusztított. A földmozgás Törökországban is érezhető volt, de ott nem érkeztek hírek áldozatokról.

Hétfőre virradóra a világ más tájain is rázkódott a föld. 5,8-as erősségű földrengés rázta meg Japán keleti partját. A földmozgás Szendaitól keletre 351 kilométeres területet sújtott 9,5 kilométeres mélységben. A Japán Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint a földrengés nem volt olyan erősségű, hogy kárt tegyen a szárazföldön. 

Míg Costa Rica partjaitól 16 kilométere egy 6,5-ös erősségű földmozgást mértek. 

Irán
Irak
földrengés

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű