Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ryan C. Hermens/Lexington Herald-Leader via AP

Több mint száz áldozata van a tornádónak Amerikában - VIDEÓ

2021.12.13
07:48
2021.12.13
08:07
Forrás
hirado.hu
Súlyos katasztrófahelyzetet hirdetett Joe Biden amerikai elnök Kentucky államban a tornádók pusztítása miatt az állam kormányzója kérésére.

A lépés lehetővé teszi, hogy az állam további szövetségi támogatásban részesüljön. 

A szerencsétlenül jártak többek között ideiglenes lakhatásukat, otthonuk helyreállítását és a biztosító által nem rendezett károkat tudják finanszírozni a segélyből.

Joe Biden korábban szövetségi katasztrófahelyzetnek minősítette a pusztítást, de így Kentucky legfeljebb ötmillió dollárra számíthatott a washingtoni kormánytól az amerikai szövetségi katasztrófavédelmi hivatal (FEMA) weboldalán olvasható információk szerint. Súlyos katasztrófahelyzet esetén ennek az összegnek nincs felső határa, a szövetségi támogatásokba pedig egyebek között az állami infrastruktúra helyreállítása is beletartozik.

A demokrata párti Beshear a CNN hírtelevíziónak vasárnap este azt nyilatkozta: jóllehet egyelőre nem tudják, hányan vesztették életüket a tornádókban, a halálos áldozatok száma nagy valószínűséggel száz fölött van, és még mindig rengeteg eltűntet keresnek.

„A pusztítás mértéke rettenetes” – tette hozzá, kiemelve, hogy több mint ezer ház semmisülhetett meg a katasztrófában.

„Vannak helyek, amelyek egyszerűen eltűntek. Úgy értem, teljesen megsemmisültek” – fogalmazott.

Kentucky
Kentucky
Amerika
amerikai
Amerikai Egyesült Államok
amerikai elnök
Joe Biden
halálos áldozat
halálos áldozatok
katasztrófa sújtotta terület

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű