Ugrás a tartalomra
Pixabay/Akenach

Több száz delfin is a háború áldozata lett

2022.11.22
11:19
Forrás
Sokszínű Vidék
Az orosz-ukrán háború nem „csak” az emberekre, az épített környezetre, a gazdaságra van hatással, hanem a Fekete-tenger élővilágára is – közölte a Magyar Mezőgazdaság.

A Fekete-tenger, a Földközi-tenger és az atlanti szomszédos területek cetjeinek védelméről szóló megállapodás jelentése szerint a háború az egész Fekete-tenger medencéjét nagy veszélynek teszi ki. A tengeri és part menti katonai tevékenységek az ott élő vízi élőlényeket, beleértve a cetféléket is befolyásolja. Eddig több mint 700 tengeri állat, főként delfinek halálát jelezték Ukrajnából, Romániából, Bulgáriából és Törökországból.

A partra sodródott állatok testén égési nyomokat, aknák vagy bombák okozta sérüléseket találtak. Sok delfin a tájékozódási képességét vesztette el, úgy tűnt, mintha napok óta nem ettek volna. A delfineket és a bálnákat visszhang segíti a tájékozódásban, ezért a távoli bombák hangja is megzavarhatja őket. A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy Ukrajna partjai létfontosságúak egyes delfinpopulációk számára.

delfin
orosz-ukrán háború

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.