Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Több száz kilométeres dugó alakult ki Párizs körül

2020.10.30
14:22
Forrás
MTI
A karantén miatt menekülnek vidékre a francia fővárosból.

Még az éjfélkor életbe lépő lezárások előtt el akarták hagyni a várost. Emmanuel Macron elnök a napokban jelentette be, hogy Franciaországban péntektől ismét általános karantén lép életbe.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére vonatkozó új intézkedések: lakhelyelhagyási tilalom, amely mindenkire vonatkozik, bezárnak a nem létszükségletet kielégítő üzletek és szolgáltató egységek, az egyetemi oktatás online folytatódik.

Csütörtök este, néhány órával az országos lezárások életbe lépése előtt viszont elképesztő méretű forgalmi dugó keletkezett Párizs körül. A BBC szerint összesen 700 kilométernyi úton torlódtak fel a járművek a régióban.

A francia elnök azt mondta: a korlátozások legalább december 1-jéig maradnak érvényben.

Párizs
dugó
koronavírus
kijárási tilalom

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.