Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Több száz kilométeres dugó alakult ki Párizs körül

2020-10-30
14:22
Forrás
MTI
A karantén miatt menekülnek vidékre a francia fővárosból.

Még az éjfélkor életbe lépő lezárások előtt el akarták hagyni a várost. Emmanuel Macron elnök a napokban jelentette be, hogy Franciaországban péntektől ismét általános karantén lép életbe.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére vonatkozó új intézkedések: lakhelyelhagyási tilalom, amely mindenkire vonatkozik, bezárnak a nem létszükségletet kielégítő üzletek és szolgáltató egységek, az egyetemi oktatás online folytatódik.

Csütörtök este, néhány órával az országos lezárások életbe lépése előtt viszont elképesztő méretű forgalmi dugó keletkezett Párizs körül. A BBC szerint összesen 700 kilométernyi úton torlódtak fel a járművek a régióban.

A francia elnök azt mondta: a korlátozások legalább december 1-jéig maradnak érvényben.

Párizs
dugó
koronavírus
kijárási tilalom

Most

15:24, Frissítve: 17:22

Négy éve indult el a Kalamáris

A Pannon Televízió műsorában neves magyar írók és világirodalmi alkotók remekművei születnek újjá óvodások és általános iskolások szavalásával. A Kalamárist minden délután 18 óra 55 perckor láthatják a nézők.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.