Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Bob Edme

Több tízezer biztonságit mozgósítanak Franciaországban

2018-12-06
23:15
2018-12-07
07:50
Forrás
hirado.hu
Szombaton országszerte 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt – közölte csütörtök este Édouard Philippe kormányfő.

Olyan emberekkel állunk szemben, aki nem tiltakozni, hanem törni-zúzni akarnak, és nem akarunk nekik szabad utat engedni – mondta a kormányfő. Párizsban nyolcezer rendőr lesz készenlétben, és az utcákra vezénylik a csendőrség tucatnyi páncélozott járművét is. Ez utóbbiakat a 2005. évi elővárosi tüntetések során vetették be utoljára.

Csütörtökön folyatódott a diákok tiltakozó megmozdulása. A gimnazisták tüntetése során több incidens történt Észak-Franciaországban, országszerte több mint 700 diákot állítottak elő – közölte a belügyminisztérium. Szerte az országban mintegy 280 oktatási intézménynél volt tüntetés, illetve rendzavarás. A megyében mintegy 30 intézménynél voltak torlaszok. Három járművet és 23 szeméttárolót felgyújtottak.

Franciaország
sárgamellényes
tüntetés

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.