Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Zabed Hasnain Chowdhury

Több tucat halott egy bangladesi tűzvészben

2019-02-21
14:23
2019-02-21
14:30
Forrás
Euronews
Legkevesebb 78 ember vesztette életét egy bangladesi tűzvészben.

Forrás: Tanjug/AP/Mahmud Hossain Opu

A dél-ázsiai ország fővárosa, Dakka óvárosának egyik negyedében szerdán éjszaka ütött ki a tűz egy négyemeletes épületben, ahonnan továbbiakra is átterjedt. A tűz idején közlekedési dugó volt, ezért sokan nem tudtak elmenekülni a szűk sikátorokkal tagolt, épületekkel zsúfolt környékről. A lángokat csütörtök reggelre, kilenc órányi megfeszített munkával sikerült megfékezniük a tűzoltóknak, de így is félő, hogy a halottak száma emelkedni fog, mert sokan az épületekben rekedtek. A tűz eloltásán mintegy kétszáz tűzoltó dolgozik, a halottak mellett mintegy ötvenen szenvedtek különböző sérüléseket.

Forrás: Tanjug/AP/Rehman Asad

A lángokat csütörtök reggelre, kilenc órányi megfeszített munkával sikerült megfékezniük a tűzoltóknak, de így is félő, hogy a halottak száma emelkedni fog, mert sokan az épületekben rekedtek. A tűz eloltásán mintegy kétszáz tűzoltó dolgozik, a halottak mellett mintegy ötvenen szenvedtek különböző sérüléseket.

Banglades

Most

13:37, Frissítve: 13:45

Ünnepi kavalkád a piacon

A hagyomány szerint az ortodox nagypénteken egyedül a húsvéti előkészületek engedélyezettek, amit megérezhetett mindenki, aki kilátogatott ma a szabadkai Tejpiacra.
12:50, Frissítve: 13:34

Ünnepi ügyeletek

Munkaszüneti nap van ma Szerbiában az ortodox húsvéti ünnepek miatt. A közvállatok és intézmények többsége ügyeletet tart. Ez hétfőre is vonatkozik

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.