Ugrás a tartalomra
Pixabay/Jacky Barrit

Többen is életüket vesztették az osztrák hegyekben

2023.02.04
21:23
2023.02.04
21:31
Forrás
Origo, MTI
Több síelő is meghalt különböző incidensekben Ausztriában, ahol a hatóságok magas fokú lavinaveszélyre figyelmeztettek.

A tiroli Zillertalban egy fiatal síelő holttestére bukkantak a hótömeg alatt - közölte a rendőrség. Úgyszintén a nyugat-ausztriai hegyekben is találtak a mentők egy holttestet szombaton az erős havazást követő lavina alatt.

Kleinwalsertalban péntek este kezdődött kutatás, miután számos lavináról érkezett jelentés, elsősorban Tirolból.

Az Arlberg-hegységben két, feltehetően lavinába került ember után kutattak, de a mentőket veszélyeztető erős hóesés és heves széllökések miatt felfüggesztették a kutatást.

Előzőleg pénteken egy harminckét éves kínai síelő vesztette életét lavinában a tiroli Ötz-völgyben, egy fiatal fiút pedig egy lavina sodort el Kitzbühel térségében, ő súlyos sérüléseket szenvedett.

A hatóságok nagy óvatosságra szólították fel a téli sportok kedvelőit. A magasabban fekvő térségekben az ötfokozatú skálán négyes fokozatúra emelték a lavinaveszélyt.

A téliesre fordult időjárás a közúti közlekedésben is fennakadásokat okoz. Egy osztrák autóklub szerint tizenhét utat zártak le lavinaveszély miatt, 46 útszakaszon pedig kötelező a hólánc.

lavina
Ausztria
síelő

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.