Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Scheller Endre/illusztráció

Többen meghaltak szilveszteri tűzijáték-balesetekben Európában

2021.01.01
18:05
Forrás
index.hu, MTI
Franciaországban egy felrobbanó szerkezet leszakította egy 25 éves férfi fejét. Egy 24 éves másik férfi is megsebesült az arcán, kórházban ápolják. Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Egy helyi lap értesülése szerint a tűzijáték először nem robbant föl, amikor meggyújtották és eldobták, de amikor a két férfi emiatt közel ment hozzá, akkor igen.

Németországban is meghalt egy 24 éves férfi a tűzijátéktól: a szerkezet házi készítésű volt – közölte a helyi rendőrség, amely további házi készítésű pirotechnikai eszközöket kobozott el a helyszínen.

Ugyancsak Németországban, szintén egy házi készítésű tűzijátéktól életveszélyesen megsebesült egy 21 éves férfi, akinek bizonyos végtagrészei leszakadtak. Két másik fiatal is megsebesült a balesetben, egyikük súlyosan.

Olaszországban egy 13 éves fiú halt meg egy szilveszteri partin felrobbanó tűzijátéktól. A hasát érte súlyos sebesülés – közölte a rendőrség. A fiút még élve kórházba tudták szállítani, de ott meghalt.

Irakban több mint hatvanan sebesültek meg felrobbanó tűzijátéktól, illetve éleslőszertől, amely vaktában leadott lövésből származott. Egy ember meghalt.

A Fülöp-szigeteken mintegy ötvenen sebesültek meg szilveszterkor meggyújtott tűzijátéktól, ami jóval kevesebb, mint a korábbi években, mert ezúttal tilos volt a pirotechnikai eszközök használata. Az ötven sebesült mindegyikét kórházba kellett szállítani. Egyiküket egy eltévedt éleslőszer sebesítette meg.

szilveszter
szilveszter éjjel
szilveszterezés
tűzijáték

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű