Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/maraisea

Többmilliós jégkár Ausztriában

2021.06.25
12:27
Forrás
hirado.hu
Hatalmas károkat okozott tegnap Ausztriában az ítéletidő. Jelenleg 28 millió euróra becsülik a mezőgazdasági terményekben keletkezett károkat – mondják az illetékesek.

A nyugat felől érkezett zivatarfelhők az esti órákban az ország nagy része fölött elvonultak, azonban Felső-Ausztria és Alsó-Ausztria tartományokban teniszlabda nagyságú jég esett. Minden mezőgazdasági termény érintett, a gabonától a borszőlőig, a szántóföldi növényállomány sok helyen felismerhetetlenné vált.

jég
zivatar
jégeső
ítéletidő
Ausztria
kár
jégkár

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 12:23

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű