Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/maraisea

Többmilliós jégkár Ausztriában

2021.06.25
12:27
Forrás
hirado.hu
Hatalmas károkat okozott tegnap Ausztriában az ítéletidő. Jelenleg 28 millió euróra becsülik a mezőgazdasági terményekben keletkezett károkat – mondják az illetékesek.

A nyugat felől érkezett zivatarfelhők az esti órákban az ország nagy része fölött elvonultak, azonban Felső-Ausztria és Alsó-Ausztria tartományokban teniszlabda nagyságú jég esett. Minden mezőgazdasági termény érintett, a gabonától a borszőlőig, a szántóföldi növényállomány sok helyen felismerhetetlenné vált.

jég
zivatar
jégeső
ítéletidő
Ausztria
kár
jégkár

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.