Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mylene2401

Tombol a járvány Romániában

2021.10.12
11:29
Forrás
hirado.hu
Rengeteg oltatlan ember kapja el a koronavírust.

Romániában tovább terjed a delta vírusvariáns. Olyan sok tanár és diák fertőződik meg, hogy már több mint tízezer osztály költözött a tantermekből ismét az internetre. Bukarestben lépcsőzetes munkakezdést vezettek be, hogy ne legyen olyan nagy a tömeg a reggeli csúcsforgalomban. A járványhelyzet miatt Romániában egyre több településen vezetik be az éjszakai kijárási korlátozást. A kórházak alig győzik fogadni a koronavírus-fertőzött betegeket. Van, akinek már csak a folyosón jut hely. Az intenzív osztályokon még rosszabb a helyzet. A betegek túlnyomó többsége nem kapott védőoltást. Romániában mostanáig a lakosság kevesebb mint harmada szerzett teljes védettséget. Leginkább a kisebb településeken élők utasítják el a vakcinát. A statisztikából az derül ki, hogy a veszélyeztetett csoportba tartozó fertőzöttek esetében a vakcina dönti el, hogy a beteg életben marad-e, vagy sem, mondta a bukaresti járványkórház orvosigazgatója.

Románia
koronavírus-járvány

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.