Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Tombol Németországban a brit vírusmutáció

2021.03.25
12:58
Forrás
MTI
Új járvány kezdődött Németországban az új típusú koronavírus úgynevezett brit mutációjának szétterjedésével. A kancellár megerősítette, mindenkinek jár a hetente legalább egyszeri ingyenes teszt.

Az országban ismét robbanásszerűen emelkedni kezdett a fertőzésszám, mert a sokkal fertőzőképesebb és halálosabb brit mutáns kiszorította a többit, ezért a tavaly tavasz óta kifejlesztett új eszközöket is használni kell, köztük az antigén és az önállóan elvégezhető gyorstesztet is - mondta Angela Merkel. A német kancellár aláhúzta, mindenkinek biztosítják a hetente legalább egyszeri ingyenes teszt lehetőségét. Azt mondta, minél több tesztet elvégeznek, annál kevesebb korlátozásra lesz szükség. Hozzátette, rendszeresen tesztelni nemcsak az iskolákban, óvodákban kell, hanem minden munkahelyen.

Németország
koronavírus
járvány
brit vírusvariáns
Angela Merkel

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.