Ugrás a tartalomra
Facebook

Tömegesen mészárolják a vándormadarakat a Közel-Keleten

2019-03-19
14:43
2019-03-19
14:51
Forrás
Pannon RTV
Tömegesen mészárolják a vándormadarakat Libanonban. A közel-keleti államon keresztül több mint fél millió fehér gólya útvonala vezet. Ott mára egyfajta nemzeti sport lett a költöző madarak vadászata.

Gyakorlatilag mindenre lőnek, ami mozog a levegőben. Ez az Európa felé érkező madarak útvonala, mert erre kerülik el a Földközi-tengert, hogy inkább a szárazföld felett repüljenek. Nemcsak Libanon, de más környékbeli országok lakosai is előszeretettel vadásznak a költöző madarakra, de mégis itt a legkétségbeejtőbb a helyzet, ugyanis a tömeges mészárlás már közvetlen hatással van a költöző madarak populációjára. A becslések szerint 2,6 millió madár esik áldozatul évente az értelmetlen vadászatnak, köztük rengeteg védett, veszélyeztetett egyed is. A repülési útvonal alatt nagyjából húsz méterenként állnak fegyveresek, de az sem ritka, hogy az erkélyről lövöldözik a madarakat.

Libanon
gólya

Most

22:43, Frissítve: 22:48

Ezüstérmes a kardozó Szatmári András

A budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság csütörtöki fináléjában a dél-koreai Oh Szang Uk 15-12-re győzött, ezzel övé lett az aranyérem.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.