Ugrás a tartalomra
Tanjug/Satellite image ©2021 Maxar Technologies via AP

Török erdőtüzek - Biztonságban vannak a szerbiai turisták

2021.07.31
07:53
2021.07.31
08:00
Forrás
Szerbiai RTV
Erdőtüzek pusztítanak Törökországban a szerbiaiak körében is népszerű üdülőhelyeken - az ott tartózkodók biztonságban vannak - nyilatkozta a szerb idegenforgalmi miniszter, Tatjana Matić.
Tanjug/Satellite image ©2021 Maxar Technologies via AP

A szerb közmédiának elmondta, az utazási irodák, amelyeknek csoportjai Antalya, Marmaris, vagy Bodrum környékén tartózkodnak, folyamatosan kapcsolatban vannak az illetékes török, illetve a szerb szervekkel. Ezeken a területeken megközelítőleg 41 tűzgóc alakult ki. Ahol a lángok a turistákat veszélyeztették, ott hoteleket is kiürítettek a hatóságok, ez pedig szerbiai állampolgárokat is érintett. Őket más szálláshelyekre szállították át. 

Tanjug/AP Photo
Törökország
erdőtűz
turista

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.