Ugrás a tartalomra
Török tüzérek harckocsikkal haladnak a szíriai határ közelében
MTI/EPA/SedatSuna

Török különleges erők és kommandósok Szíriában

2018-01-21
22:38
Forrás
MTI, Tanjug
Megindult a török szárazföldi hadművelet is a szíriai Afrín térségében, jelentette a Habertürk török hírportál.

A török különleges erők és a kommandósok két helyen lépték át a szíriai határt. A csapatok eddig 17 aknamezőt számoltak fel. A hadműveletet továbbra is tüzérségi és légi támogatás kíséri. A török haderő vasárnapi közleményében tudatta, hogy a beavatkozás során eddig 153 célpontra mértek csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. A beavatkozásnak 4 fázisa lesz, amelyek által 30 kilométeres sávban biztonságos terület jön majd létre, nyilatkozta a török miniszterelnök.

Gyorsan megtisztítjuk az Afrín térséget, mondta a török államfő, Recep Tayyip Erdogan. A politikus szerint a régióból gyorsan eltüntetik a milíciát, amely Erdogan szerint az Amerikai Egyesült Államok támogatását élvezi. Törökország a szíriai kurdok vezető erejét, a Demokratikus Egység Pártját és annak fegyveres szárnyát, a Népi Védelmi Egységeket terrorszervezeteknek tartja. Az amerikaiak támogatják a fegyveres kurdokat, mivel azok az Iszlám Állam ellen küzdenek.

török
hadművelet
Szíria

Most

16:45

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.
16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.