Ugrás a tartalomra
Török tüzérek harckocsikkal haladnak a szíriai határ közelében
MTI/EPA/SedatSuna

Török különleges erők és kommandósok Szíriában

2018-01-21
22:38
Forrás
MTI, Tanjug
Megindult a török szárazföldi hadművelet is a szíriai Afrín térségében, jelentette a Habertürk török hírportál.

A török különleges erők és a kommandósok két helyen lépték át a szíriai határt. A csapatok eddig 17 aknamezőt számoltak fel. A hadműveletet továbbra is tüzérségi és légi támogatás kíséri. A török haderő vasárnapi közleményében tudatta, hogy a beavatkozás során eddig 153 célpontra mértek csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. A beavatkozásnak 4 fázisa lesz, amelyek által 30 kilométeres sávban biztonságos terület jön majd létre, nyilatkozta a török miniszterelnök.

Gyorsan megtisztítjuk az Afrín térséget, mondta a török államfő, Recep Tayyip Erdogan. A politikus szerint a régióból gyorsan eltüntetik a milíciát, amely Erdogan szerint az Amerikai Egyesült Államok támogatását élvezi. Törökország a szíriai kurdok vezető erejét, a Demokratikus Egység Pártját és annak fegyveres szárnyát, a Népi Védelmi Egységeket terrorszervezeteknek tartja. Az amerikaiak támogatják a fegyveres kurdokat, mivel azok az Iszlám Állam ellen küzdenek.

török
hadművelet
Szíria

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű