Ugrás a tartalomra
Török tüzérek harckocsikkal haladnak a szíriai határ közelében
MTI/EPA/SedatSuna

Török különleges erők és kommandósok Szíriában

2018-01-21
22:38
Forrás
MTI, Tanjug
Megindult a török szárazföldi hadművelet is a szíriai Afrín térségében, jelentette a Habertürk török hírportál.

A török különleges erők és a kommandósok két helyen lépték át a szíriai határt. A csapatok eddig 17 aknamezőt számoltak fel. A hadműveletet továbbra is tüzérségi és légi támogatás kíséri. A török haderő vasárnapi közleményében tudatta, hogy a beavatkozás során eddig 153 célpontra mértek csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. A beavatkozásnak 4 fázisa lesz, amelyek által 30 kilométeres sávban biztonságos terület jön majd létre, nyilatkozta a török miniszterelnök.

Gyorsan megtisztítjuk az Afrín térséget, mondta a török államfő, Recep Tayyip Erdogan. A politikus szerint a régióból gyorsan eltüntetik a milíciát, amely Erdogan szerint az Amerikai Egyesült Államok támogatását élvezi. Törökország a szíriai kurdok vezető erejét, a Demokratikus Egység Pártját és annak fegyveres szárnyát, a Népi Védelmi Egységeket terrorszervezeteknek tartja. Az amerikaiak támogatják a fegyveres kurdokat, mivel azok az Iszlám Állam ellen küzdenek.

török
hadművelet
Szíria

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.