Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

A törökök már saját fejlesztésű vakcinával oltanak

2021.12.31
18:21
2021.12.31
18:27
Forrás
Euronews
Emlékeztető oltásként használják.

Saját vakcinával oltanak Törökországban. Megkezdték a saját fejlesztésű koronavírus elleni vakcina használatát. A Turkovac elnevezésű oltóanyagot az ország nagyobb kórházaiban adják be. A török egészségügyi miniszter egy hete jelentette be, a szakhatóság engedélyezte a védőoltás vészhelyzeti alkalmazását emlékeztető, harmadik oltásként. Törökország a kilencedik ország a világon, amelyik saját koronavírus elleni vakcinát gyárt és használ.

Törökország
Turkovac
koronavírus
védőoltás
vakcina

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.