Ugrás a tartalomra
Kalifornia tűz
Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Tovább emlekedett a Kaliforniában tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma

2017-10-12
07:07
2017-10-12
08:34
Forrás
MTI
Huszonegyre emelkedett a Kaliforniában tomboló tűzvész halálos áldozatainak száma. A heves szél újra felszította a lángokat Kalifornia északi vidékein, elsősorban a történelminek mondott borvidékeken.

A tűzoltók képtelenek megbirkózni a lángokkal, a bozóttüzek száma szaporodik. A keddi 17 helyett szerdán már 22 helyen pusztított bozóttűz. Több mint 3500 ház - lakóépületek és üzletek sora - lett a tűz martaléka, szőlők és borospincék semmisültek meg, mindent hamu és füst borít. Sonoma megyében több mint 600 ember eltűnt, a tűz és a kaotikus helyzet miatt rendkívül nehéz a kommunikáció. Van olyan terület, ahova a tűzoltók be se tudnak menni felmérni a helyzetet. Az erős szél és az alacsony páratartalom csak táplálja a tüzet. Az illetékesek szerint tovább fog emelkedni az áldozatok száma.

Kalifornia
tűzvész
áldozatok

Most

23:37, Frissítve: 23:43

Fókák Katalóniából

A héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, a Barcelonai Állatkertből. A tréningek nyilvánosak, a látogatók is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.
19:27, Frissítve: 19:34

Szakértői szemmel

Szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szombaton. Az óécskai kastélyban mintegy 60-70 vajdasági és anyaországi magyar jogász cserélt tapasztalatot.
18:54, Frissítve: 18:59

Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán

26. alkalommal rendezte meg a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub és a Színpadi Táncok Egyesülete a “Prima Primissima” Euro Show Dance Táncfesztivált. 1112 versenyző lépett színpadra 38 táncklubból.

Népszerű

Bundestag homlokzata

Megtámadták Angela Merkelt

Egy afgán származású migráns akart Angela Merkelre támadni Berlinben - a rendőrség szerint. Az incidens akkor történt, amikor a német kancellár elhagyta a Reichstag épületét.