Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Muhammad Zubair

Tovább nőtt az áldozatok száma Pakisztánban

2023.01.31
11:15
Forrás
Euronews
Az áldozatok többsége rendőr volt, akik egy pesavari mecsetben imádkoztak.

87-re nőtt a hétfői öngyilkos merénylet áldozatainak száma Pakisztánban, és legalább 57-en sérültek meg. Az áldozatok többsége rendőr volt, akik egy pesavari mecsetben imádkoztak.

A hatóságok tájékoztatása szerint a tragédia idején mintegy 400 ember imádkozott az épületben, amelynek egy része a detonációtól beomlott. A pakisztáni kormányfő meglátogatta a támadás sérültjeit, akik közül sokan égési sérülésekkel, vagy a leomló törmelékek miatt csonttöréssel kerültek kórházba.

Sehbaz Sarif miniszterelnök a merényletet Pakisztán elleni támadásnak nevezte. Bár a pakisztáni tálibok egyik vezetője a támadás után vállalta a felelősséget, később végül mégis tagadták, hogy közük lenne a merénylethez.

Pakisztán
áldozat
merénylet

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.