Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Aftab Alam Siddiqui

Továbbra sem javul a koronavírus-helyzet a világban

2020.10.28
14:25
2020.10.28
15:56
Forrás
Pannon RTV
Összesítve több mint 44 millióan fertőződtek már meg. A Nyugat-Balkán országai is magas számokat mutatnak a közzétett statisztikák alapján.
Tanjug/Photo/Markus Schreiber

Fotó: Tanjug/Photo/Markus Schreiber

Horvátországban elrendelték az egészségügy mozgósítását a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek számának növekedése miatt. A horvát válságstáb jelentése szerint az elmúlt egy nap alatt 1412-vel nőtt az azonosított fertőzöttek száma, így elérte a 38 621-et. 

Szlovéniában már 25 579-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma. Jelko Kacin kormányszóvivő szerint a szlovén kórházakban súlyos a helyzet. Kiemelte, bár az intézmények bővítették kapacitásaikat és további kórházi ágyakat állítottak fel az úgynevezett Covid-osztályokon, végül kénytelenek lesznek leállni a terjeszkedéssel, mert nem lesz személyzet, amely ápolja a betegeket.

Bosznia-Hercegovinában a járvány miatt országos veszélyhelyzetet hirdettek. Jelenleg az ország területén kijárási tilalom vagy korlátozás nincs érvényben. Korlátozás mentesen utazhatnak be többek között Montenegró, Horvátország, valamint Szerbia állampolgárai, amennyiben közvetlenül az állampolgárságuk szerinti országból lépnek be Bosznia-Hercegovinába. A többi országból érkezőknek 48 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt felmutatása szükséges. A legfrissebb adatok alapján Bosznia-Hercegovinában összesen 43 151 fertőzött esetet regisztráltak már. 

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Fotó: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski 

Észak-Macedóniában 628 új esetet jegyeztek az elmúlt 24 órában, így az igazoltan fertőzöttek száma 28 ezer fölé emelkedett. 

Albániában a legfrissebb adatok alapján jelenleg mintegy 20 ezer személynél mutatható ki a koronavírus. A tiranai kormány továbbra sem engedélyezi a diszkók, éjszakai klubok működését, az éttermek nyitva tarthatnak. 

Montenegróban 182-vel nőtt az elmúlt egy napban a fertőzöttek száma, így összesen 17 091-en fertőződtek meg koronavírustól. Az országban járványügyi veszélyhelyzetet rendeltek el. Kijárási tilalom van érvényben 22 és 05 óra között. A turisták számára is kötelező bel- és kültéren a maszkok viselése. 

koronavírus
világ
Balkán
régió

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.