Ugrás a tartalomra
Tanjug

Trónra lépett Naruhito új japán császár

2019.10.22
08:46
2019.10.22
10:05
Forrás
hirado.hu
A ceremónián 190 országból és nemzetközi szervezetből mintegy kétezer rangos vendég, külföldi uralkodó és közjogi méltóság vett részt.

Ana Brnabić szerb kormányfő és Áder János magyar köztársasági elnök is tiszteletét tette az eseményen. Naruhito a hatalmas – 6,5 méter magas, 8 tonnás – krizantémtrónon, a Takamikurán mondta el trónfoglaló beszédét.

Naruhito apja, a 85 éves Akihito japán császár három évtized uralkodás után április 30-án távozott a trónról, és ezzel lezárult a nevéhez kötődő heiszei, vagyis békét teremtő uralkodói korszak. Ötvenkilenc éves fia most elfoglalta a trónt, és uralkodásával kezdetét vette a reiva, azaz a gyönyörű harmónia korszaka.

japán császár
Naruhito
uralkodó
trón

Most

16:19, Frissítve: 16:35

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.