Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Trump: Tíz százalékos vámemelés vár 300 milliárd dollár értékű kínai árura

2019-08-01
22:13
2019-08-01
22:19
Forrás
MTI
Szeptembertől alkalmazzák az újabb vámokat.

Donald Trump tíz százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura.  Az újabb vámok szeptember elsejétől lépnek életbe. A vámtarifák a korábban már 200 milliárd dollár értékű kínai árura kivetett 25 százalékos vámoktól függetlenek. Trump Twitter-bejegyzésében mást is írt a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalásokról. Felrótta Pekingnek, hogy újra akarja tárgyalni a tervezett kereskedelmi megállapodást, valamint nem teljesítette a több amerikai agrártermék vásárlására tett korábbi ígéretét. Azzal is gondja van, hogy Kína nem állította le az amerikai kábítószerválságért rendkívüli mértékben felelős, opiát tartalmú fájdalomcsillapító, a fentanil forgalmazását sem. Mindazonáltal Trump azt is leszögezte, hogy kormánya "a pozitív párbeszéd folytatására" törekszik Kínával.

vám
vámemelés
USA
Amerika
Amerikai Egyesült Államok
Egyesült Államok
Kína
Donald Trump
vámtarifa
Washington
Peking
kereskedelmi tárgyalások
agrártermék
fentanil
párbeszéd

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.