Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Trump: Tíz százalékos vámemelés vár 300 milliárd dollár értékű kínai árura

2019-08-01
22:13
2019-08-01
22:19
Forrás
MTI
Szeptembertől alkalmazzák az újabb vámokat.

Donald Trump tíz százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura.  Az újabb vámok szeptember elsejétől lépnek életbe. A vámtarifák a korábban már 200 milliárd dollár értékű kínai árura kivetett 25 százalékos vámoktól függetlenek. Trump Twitter-bejegyzésében mást is írt a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalásokról. Felrótta Pekingnek, hogy újra akarja tárgyalni a tervezett kereskedelmi megállapodást, valamint nem teljesítette a több amerikai agrártermék vásárlására tett korábbi ígéretét. Azzal is gondja van, hogy Kína nem állította le az amerikai kábítószerválságért rendkívüli mértékben felelős, opiát tartalmú fájdalomcsillapító, a fentanil forgalmazását sem. Mindazonáltal Trump azt is leszögezte, hogy kormánya "a pozitív párbeszéd folytatására" törekszik Kínával.

vám
vámemelés
USA
Amerika
Amerikai Egyesült Államok
Egyesült Államok
Kína
Donald Trump
vámtarifa
Washington
Peking
kereskedelmi tárgyalások
agrártermék
fentanil
párbeszéd

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.