Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Trump: Tíz százalékos vámemelés vár 300 milliárd dollár értékű kínai árura

2019-08-01
22:13
2019-08-01
22:19
Forrás
MTI
Szeptembertől alkalmazzák az újabb vámokat.

Donald Trump tíz százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura.  Az újabb vámok szeptember elsejétől lépnek életbe. A vámtarifák a korábban már 200 milliárd dollár értékű kínai árura kivetett 25 százalékos vámoktól függetlenek. Trump Twitter-bejegyzésében mást is írt a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalásokról. Felrótta Pekingnek, hogy újra akarja tárgyalni a tervezett kereskedelmi megállapodást, valamint nem teljesítette a több amerikai agrártermék vásárlására tett korábbi ígéretét. Azzal is gondja van, hogy Kína nem állította le az amerikai kábítószerválságért rendkívüli mértékben felelős, opiát tartalmú fájdalomcsillapító, a fentanil forgalmazását sem. Mindazonáltal Trump azt is leszögezte, hogy kormánya "a pozitív párbeszéd folytatására" törekszik Kínával.

vám
vámemelés
USA
Amerika
Amerikai Egyesült Államok
Egyesült Államok
Kína
Donald Trump
vámtarifa
Washington
Peking
kereskedelmi tárgyalások
agrártermék
fentanil
párbeszéd

Most

12:26, Frissítve: 12:38

Jó tanuló, jó sportoló - felhívás

A külhoni magyar régiókban, Vajdaságban, Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Muravidéken és Horvátországban tanuló diákoknak hirdet felhívást a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.