Ugrás a tartalomra
Kim Dzsong Un, Donald Trump kezelnek
Tanjug/AP Photo/Susan Walsh, Pool, Fie

Trumpot Nobel-békedíjra jelölték

2018-06-14
01:41
2018-06-14
02:15
Forrás
Szerbiai RTV, portfolio.hu
Donald Trump amerikai elnököt a norvég kormánypárt két tagja jelölte a Nobel-békedíjra azokért az erőfeszítésekért, melyeket a Koreai-félsziget békéjéért tett.

Donald Trump amerikai elnököt hivatalosan is jelölték a Nobel-békedíjra azokért az erőfeszítésekért, melyeket a Koreai-félsziget békéjéért tett - értesült az NRK norvég állami tévé. A hírek szerint a norvég kormánypárt két tagja nyújtotta be a jelölést.

Állítólag az idei díjra 329 ajánlás érkezett. A béke Nobel-díjra politikusok, akadémikusok, kutatók adhatnak be jelölést világszerte, általában több száz ilyen ötlet érkezik évente a bizottsághoz. Legutóbb például Vlagyimir Putyin orosz elnök, Fidel Castro egykori kubai vezető és Susan Sarandon színésznő is kapott jelölést.

Donald Trump
Nobel-díj
Nobel-békedíj

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.