Ugrás a tartalomra
Kim Dzsong Un, Donald Trump kezelnek
Tanjug/AP Photo/Susan Walsh, Pool, Fie

Trumpot Nobel-békedíjra jelölték

2018-06-14
01:41
2018-06-14
02:15
Forrás
Szerbiai RTV, portfolio.hu
Donald Trump amerikai elnököt a norvég kormánypárt két tagja jelölte a Nobel-békedíjra azokért az erőfeszítésekért, melyeket a Koreai-félsziget békéjéért tett.

Donald Trump amerikai elnököt hivatalosan is jelölték a Nobel-békedíjra azokért az erőfeszítésekért, melyeket a Koreai-félsziget békéjéért tett - értesült az NRK norvég állami tévé. A hírek szerint a norvég kormánypárt két tagja nyújtotta be a jelölést.

Állítólag az idei díjra 329 ajánlás érkezett. A béke Nobel-díjra politikusok, akadémikusok, kutatók adhatnak be jelölést világszerte, általában több száz ilyen ötlet érkezik évente a bizottsághoz. Legutóbb például Vlagyimir Putyin orosz elnök, Fidel Castro egykori kubai vezető és Susan Sarandon színésznő is kapott jelölést.

Donald Trump
Nobel-díj
Nobel-békedíj

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.