Ugrás a tartalomra
FoNet/AP

Tüntetések Németországban a közel-keleti konfliktus miatt

2021.05.20
12:23
2021.05.20
12:29
Forrás
hirado.hu
Több német településen is folyamatosak a tüntetések a közel-keleti konfliktus kapcsán, túlnyomórészt arab, palesztin, török, tunéziai migránsok vonultak az utcára, hogy kifejezzék szimpátiájukat az Izraelben élő arab kisebbségek mellett.

Bonnban a zsinagóga épületét is megdobálták és izraeli zászlókat égettek.

Időközben a német vezető politikusok közül is többen megszólaltak. Jens Spahn egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy az antiszemitizmust importálják Németországba, és egyre többen beszélnek arról, hogy a közel-keleti konfliktusok áttevődnek az országba.

A Die Welt egyik újságírója elvegyült a tüntetők között, és arról számolt be, hogy párhuzamos társadalmak alakulnak ki, és a beilleszkedésről tulajdonképpen már nem beszélhetnek az országban.

A német kormányszóvivő, Steffen Seibert is megszólalt a kirobbant tüntetésekkel kapcsolatban, és leszögezte, hogy a zsidó származásúak már nem élhetnek félelem nélkül Németországban.

Németország
tüntetés
Izrael
palesztin

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.