Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andreas Alexopoulos

Tűz Görögországban - turisták is veszélybe kerültek

2021.08.01
20:57
2021.08.01
21:13
Forrás
Euronews
Több falut ki kellet üríteni és riasztották a parti őrséget is.

Turisták is veszélybe kerültek a görögországi tüzek miatt. Közel 300 tűzoltó, két repülőgép és öt helikopter küzdött a lángokkal vasárnap a Pelopponészosz-félszigeten. Szombaton ütött ki a tűz Patrasz város közelében, amely Athéntól mintegy 210 kilométerre nyugatra található. A lángok már mintegy 20 házat felégettek és megsérült legalább nyolc ember, akiket égési sérülésekkel és légzési nehézségekkel szállította kórházba. Ki kellett üríteni öt falut. A környéken sokan élnek állattartásból, és istállók és ólak is a lángok martalékává lettek.

A környező autóutakat lezárták, nem lehet közlekedni a Peloponnészosz félszigetet az ország többi részével összekötő úton sem. Riasztották a parti őrséget is, mert a füst miatt veszélybe kerülhetnek a fürdőzők.

Tanjug/AP Photo/Andreas Alexopoulos
tűz
Görögország

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.