Ugrás a tartalomra
Pixabay

Tüzet nyitott egy migránsokkal teli motorcsónakra a marokkói haditengerészet kedden

2018-09-26
08:55
2018-09-26
09:39
Forrás
hirado.hu
Egy menedékkérő életét vesztette, hárman, pedig megsebesültek – közölték az észak-afrikai ország hatóságai.

Az illetékesek állítása szerint a haditengerészet „kénytelen volt” tűz alá venni a migránsok járművét, amely többszöri felszólításra sem állt meg. Az incidens nem messze a marokkói Tanger kikötővárosától történt. A csónakon utazók egyikét, egy marokkói nőt lőtt sebbel kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. A csónak spanyol kapitányát őrizetbe vették. Spanyolország lett a fő célállomása az Európába irányuló illegális bevándorlásnak, mióta Olaszország lezárta kikötőit a hajókon érkező migránsok előtt.

Marokkó

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.