Ugrás a tartalomra
Pixabay - illusztráció

Tűzszünet lép életbe az északnyugati Idlíb tartomány feszültségcsökkentési övezetében

2020-01-10
17:51
2020-02-17
18:02
Forrás
MTI
A bejelentést két nappal azután tették, hogy az orosz és a török elnök Isztambulban találkozott a Török Áramlat földgázvezeték fekete-tengeri szakaszának megnyitásakor. Tárgyalhattak Szíriáról is.

Tűzszünet lép életbe január 12-én nulla órától a szíriai lázadók utolsó fellegvárának számító északnyugati Idlíb tartomány feszültségcsökkentési övezetében egy Oroszországgal elért megállapodás keretében - közölte a török védelmi minisztérium. A bejelentést két nappal azután tették, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Isztambulban találkozott a Török Áramlat földgázvezeték fekete-tengeri szakaszának megnyitása alkalmából, de az esemény margóján tárgyalásokat is folytatott, egyebek mellett Szíriáról. Ankara és Moszkva ellentétes oldalon áll a szíriai konfliktusban. A damaszkuszi kormányerők és orosz szövetségeseik tavaly április végén indítottak offenzívát Idlíb és a szomszédos Hama tartományban a lázadó fegyveresek ellen, december 19. óta pedig fokozták a térség elleni légitámadásaikat.

tűzszünet
Idlíb
Szíria
Recep Tayyip Erdogan
megállapodás
Törökország
Oroszország
Vlagyimir Putyin

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.