Ugrás a tartalomra
Pixabay - illusztráció

Tűzszünet lép életbe az északnyugati Idlíb tartomány feszültségcsökkentési övezetében

2020-01-10
17:51
2020-02-17
18:02
Forrás
MTI
A bejelentést két nappal azután tették, hogy az orosz és a török elnök Isztambulban találkozott a Török Áramlat földgázvezeték fekete-tengeri szakaszának megnyitásakor. Tárgyalhattak Szíriáról is.

Tűzszünet lép életbe január 12-én nulla órától a szíriai lázadók utolsó fellegvárának számító északnyugati Idlíb tartomány feszültségcsökkentési övezetében egy Oroszországgal elért megállapodás keretében - közölte a török védelmi minisztérium. A bejelentést két nappal azután tették, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Isztambulban találkozott a Török Áramlat földgázvezeték fekete-tengeri szakaszának megnyitása alkalmából, de az esemény margóján tárgyalásokat is folytatott, egyebek mellett Szíriáról. Ankara és Moszkva ellentétes oldalon áll a szíriai konfliktusban. A damaszkuszi kormányerők és orosz szövetségeseik tavaly április végén indítottak offenzívát Idlíb és a szomszédos Hama tartományban a lázadó fegyveresek ellen, december 19. óta pedig fokozták a térség elleni légitámadásaikat.

tűzszünet
Idlíb
Szíria
Recep Tayyip Erdogan
megállapodás
Törökország
Oroszország
Vlagyimir Putyin

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
16:47, Frissítve: 16:54

Városnapot ünnepelt Zombor

Az önkormányzat által szervezett központi rendezvényen egyebek között az első zombori rendezett park létrehozásáról emlékeztek meg, valamint a zombori Énekes Társaság történetét is bemutatták.

Népszerű

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.