Ugrás a tartalomra

Új elnöke van az Interpolnak

2021.11.26
07:22
2021.11.26
07:28
Forrás
Szerbiai RTV
Technológiai modernizálásra, a nők szerepének erősítésére, valamint a klímaváltozással és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos új kihívásokkal történő szembenézésre is ígéretet tett az Interpol nemzetközi rendőri szervezet új elnöke.

Az Egyesült Arab Emírségek belügyminisztériumának főfelügyelője, Ahmed Nászer al-Raiszi azt írta a Twitteren, hogy elnökként egy átláthatóbb, sokszínűbb és határozottabb szervezetet fog felépíteni, amely mindenki biztonságának a megóvásán dolgozik.

Al-Ráiszi megválasztása felháborodást keltett bizonyos kormányzati szervezetek és európai választott képviselők körében, mert a vezérőrnagy nevét emberi jogi szervezetek politikai foglyok kínzásával hozták összefüggésbe hazájában. Az Interpolt ténylegesen irányító, a napi ügyekért felelős Jürgen Stock főtitkár a szervezet isztambuli közgyűlésén azt mondta, hogy ezek jelenleg csak vádak, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. „Folytatom a munkát a végrehajtó bizottsággal, mellyel fontos reformokat vezetünk be az Interpol irányításában. Erősítjük a szervezet elszámoltathatóságát, integritását, átláthatóságát és semlegességét" – mondta Stock.

Interpol
Ahmed Nászer al-Raiszi
igazgató

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.