Ugrás a tartalomra

Új szabály szerint lehet belépni Ausztriába

2022.01.24
10:59
2022.01.24
11:04
Forrás
Szerbiai RTV
Aki három oltást felvett, az rögtön beutazhat, a többiek esetében a "2G plusz" szabályt alkalmazzák.

Éjféltől új szabály szerint lehet belépni Ausztriába. A világ minden országából bárki beutazhat, aki három adag koronavírus elleni védőoltást vett fel. Az új rendelet alapján Ausztriában már nem alkalmazzák a járványszempontból magas kockázati besorolású országok listáját. Aki felvette az emlékeztető, harmadik oltást is, az szabadon beutazhat. Ennek az engedékenységnek az oka, hogy Ausztriában is az omikron vírustörzs dominál.

Azok számára, akik nem vették fel a harmadik adag vakcinát, az ún. "2G plusz" szabály van érvényben, ami azt jelenti, hogy tanúsítvány kell a két oltásról és arról, hogy átesett a fertőzésen, és emellett negatív PCR-teszttel is rendelkezni kell. Azok a személyek, akik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, de nincs negatív PCR-tesztjük, karanténba kell vonulniuk, ami megszakítható, amint megvan a negatív teszt. Az oltatlanok és akik még nem estek át a betegségen, turisztikai céllal nem utazhatnak be Ausztriába.

Egyébként az orosz Szputnyik vakcinán kívül minden más védőoltást elfogadnak, ami Szerbiában is felvehető.

Ausztria
belépés
járvány
koronavírus

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű