Ugrás a tartalomra
pixabay/joshborup

Új szabályozás jöhet a közösségi médiában

2020-05-29
19:47
Forrás
hirado.hu
Donald Trump két bejegyzését is hamisnak minősítette a Twitter. Az amerikai elnök a közösségi platformok szabályozásával vágott vissza.

Mint mondta, a cél az, hogy a szólásszabadság védelmet kapjon azoktól a legnagyobb veszélyektől, amelyek az amerikai történelemben valaha is fenyegették.

Az amerikai elnök csütörtökön írta alá a közösségi platformokra vonatkozó szabályok felülvizsgálatáról szóló elnöki rendeletet, William Barr igazságügyi miniszter és a sajtó képviselőinek jelenlétében.

A rendelet megfosztja a jogi védelem lehetőségétől azon médiumokat, amelyek üzemeltetői cenzúrázzák a tartalmakat, emelte ki az amerikai elnök. Közölte azt is, hogy William Barr a szövetségi államok igazságügyi vezetőivel közösen dolgozza majd ki a szabályozás részleteit, valamint biztosítja, hogy ne juthassanak kormányzati támogatások olyan közösségi médiumokhoz, amelyeknek tulajdonosai elfojtják a szólásszabadságot.

Twitter
Donald Trump
amerikai elnök
közösségi média

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.