Ugrás a tartalomra
Pixabay/ddzphoto/illusztráció

Új védett tengeri térséget alakítottak ki az Atlanti-óceánon

2021.10.05
12:54
Forrás
www.elobolygonk.hu
A mintegy 600 ezer négyzetkilométernyi terület a tengeri madarak védelmét szolgálja, hogy biztosítsák fajmegőrzésüket, valamint a tengeri biológiai sokféleség fenntarthatóságát.

A terület létfontosságú a vándormadarak és az őshonos madarak táplálékszerzése és költése szempontjából. Portugáliában megrendezett tanácskozásukon a 15 ország kormányának képviselői múlt pénteken elfogadtak egy új északkeleti-atlanti környezetvédelmi stratégiát is a klímaváltozás hatásainak, az óceán savasodásának, a biológiai sokféleség elvesztésének, a környezetszennyezésnek, közte a tengeri műanyagszennyezésnek a csökkentése érdekében.

Atlanti-óceán
madár

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.