Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu - illusztráció

Újabb brutális letartóztatás Amerikában

2020.07.14
15:19
Forrás
Szerbiai RTV
A fehér rendőr használta a térdét és a könyökét is, miközben a fekete letartóztatott segítségért könyörgött.

Ismét brutális amerikai letartóztatási videó látott napvilágot. A Facebookon egy 39 másodperces felvételen három amerikai rendőr terít a földre egy színes bőrű polgárt. Az akció során az egyik rendőr, csakúgy mint a minneapolisi George Floyd esetében, a letartóztatott nyakán térdel több másodpercig. Az eset szombaton este történt a Philadelphiatól északra fekvő Allentownban. A fehér bőrű rendőr a letartóztatási akció során térdével és könyökével ránehezedett az arccal a földön fekvő, segítségért könyörgő emberre. Az orvosi jelentés szerint a férfit ittas állapotban tartóztatták le, és már haza is engedték.

Amerika
letartóztatás
brutalitás
erőszak
fekete
fehér

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.