Ugrás a tartalomra
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Újabb fogolycsere valósult meg

2022.12.02
07:53
Forrás
hirado.hu
Újabb fogolycserére került sor csütörtökön Ukrajna és Oroszország között. Ezúttal ötven-ötven katonát cseréltek ki egymás között – hozta nyilvánosságra az ukrán elnöki iroda.

A tájékoztatás szerint a most kiszabadított foglyok között vannak olyan ukrán katonák is, akik részt vettek Mariupol védelmében, és a Donyeck megye orosz ellenőrzés alatti részében lévő Olenyivka településen tartották fogva őket.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint ez már a negyedik fogolycsere volt Oroszországgal az utóbbi két hét alatt.

Valentin Reznyicsenko, a keleti országrészben lévő Dnyipropetrovszk megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy csütörtökön az orosz erők ismét nehéztüzérséggel lőtték Nyikopol városát. Elektromos vezetékeken és többemeletes lakóépületekben keletkeztek károk, az egyik ilyen házban megsebesült egy 56 éves férfi.

fogolycsere
orosz-ukrán háború

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.