Ugrás a tartalomra

Újabb gázolásos merénylet történt az éjszaka Londonban (videó)

2017-06-19
08:25
Újabb gázolásos merénylet történt hétfő hajnalban Londonban
Újabb gázolásos merénylet történt hétfő hajnalban Londonban. Gyalogosok közé hajtott egy furgon a brit főváros északi részén, egy mecset közelében. A gázolás a Finsbury Park közelében működő mecset muszlim kulturális központja mellett történt.A Scotland Yard kora reggel ismertetett adatai szerint egy ember meghalt, nyolcan megsérültek. Két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a helyszínen látták el. Theresa May brit miniszterelnök potenciális terrortámadásnak nevezte az incidenst.Szirénázó mentő- és rendőrautók törték meg az éjszaka csendjét London északi részén. Jól látszik egy amatőr felvételen, hogy az emberek segíteni próbáltak a mentők megérkezéséig. A londoni rendőrség főparancsnok-helyettese hétfői nyilatkozatában elmondta, a támadás akkor történt, amikor a közösség tagjai éppen elsősegélyben részesítettek egy férfit, aki azonban meghalt. Kijelentette, egyelőre nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy az elhunyt halálát a gázolásos támadás okozta-e. Ennek kiderítése is a vizsgálat egyik feladata. Brit médiaértesülések szerint az illető rosszul lett a helyi buszmegállóban, és többen a segítségére siettek, amikor a támadó közéjük gázolt furgonjáBasu elmondta, hogy az elhunyt és a sérültek mindegyike a helyi muszlim közösség tagja. A Brit Muszlim Tanács vezetője szerint iszlámgyűlölet által vezérelt cselekedetről van szó. A nagy-britanniai muszlim közösség legnagyobb érdekvédelmi szervezete arról tájékoztatott, hogy a furgon szándékosan ütötte el a mecset közösségének tagjait, akik a ramadán böjtjét követő éjszakai imádságról távoztak.A londoni rendőrség közölte, hogy a helyszínre vonuló rendőri egységek őrizetbe vették a furgon vezetőjét, egy 48 éves férfit, akit a járókelők a támadás után feltartóztattak. A közösségi oldalakon megjelent felvétel szerint a rendőrség egy kaukázusi férfit tartóztatott le. A gázoló által használt furgont a rendőrség már átvizsgálta, és nem talált benne olyasmit, ami bármilyen veszélyt jelentene. A rendőrségi közlemény szerint az őrizetbe vett embert is kórházba vitték, és amint onnan távozhat, vizsgálati fogságba kerül, később pedig megvizsgálják elmeállapotát.A Scotland Yard terrorcselekményként kezeli az észak-londoni muszlim közösség elleni hétfő hajnali támadást.

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű