Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Újabb ítéletidőre kell készülni Belgiumban

2021.07.27
07:55
Forrás
hirado.hu
A hétvégi viharok komoly károkat okoztak Nyugat-Flandriában.

Újabb heves zivatarokra és áradásokra figyelmeztetnek a belga meteorológusok. A hétvégén a bőséges csapadék miatt komoly áradások voltak az országban. Nyugat-Flandriában az egy négyzetméterre eső vízmennyiség egyes helyeken elérte az 50 litert hétfőn. A térség két városában utcákat öntött el a víz, autók egész sorát sodorta el az ár, és az épületekben is komoly károk keletkeztek. Az előrejelzések szerint ma Belgium több részén ismét intenzív zivatarokra lehet számítani, szerdán azonban nyugodtabb idő következhet. A hétvégén pusztító villámárvizek okozta kár egyébként meghaladja a több milliárd eurót.

Belgium
vihar
zivatar
kár

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.