Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Leonid Shcheglov

Újabb migránscsoportok próbáltak átkelni Fehéroroszországból a lengyel határon

2021.11.14
12:08
Forrás
MTI
Két újabb migránscsoport próbált átkelni Fehéroroszországból a lengyel határon - jelentik az illetékesek. Az egyik, ötvenfős csoportból huszonkét iraki állampolgárt vettek őrizetbe.

Az első kísérlet a lengyel-fehérorosz határszakasz középső részén, Klukowicze település közelében történt szombat este. Tomasz Krupa a helyi rendőrség szóvivője közölte: a helyszínen beavatkozó rendőröket a migránsok kövekkel dobálták meg, egy rendőr könnyebben megsérült. Lengyel hatósági értesülések szerint a fehérorosz határszakasz mentén jelenleg 3-4 ezer migráns tartózkodik.

Az Európai Unió szerint a minszki vezetés, felhasználva a migránsokat, hibrid támadást indított az unió ellen, Brüsszel ezért csütörtökön kilátásba helyezte, hogy akár már hétfőtől újabb szankciókat vezethet be Fehéroroszországgal és a migránsokat odaszállító légitársaságokkal szemben. Bővíthetik például a beutazási tilalommal sújtott fehérorosz állampolgárok listáját.

Fehérororszoszág
Lengyelország
migránsválság

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű