Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Marco Ugarte

Újabb migránskaraván indult az Egyesült Államok felé

2019-06-06
00:55
Forrás
hirado.hu
Közép-amerikai migránsok százai keltek át szerdára virradóra a guatemalai-mexikói határon, majd ezerfős csoportba szerveződve elindultak az Egyesült Államok déli határa felé.

A helyi rendőrség kísérte a menedékkérők karavánját az első nagyobb mexikói városig, Tapachuláig vezető autópályán. A migránsok közölték: az Egyesült Államok határához igyekeznek, ahol menedékkérelmet akarnak benyújtani. 

Október óta több ezer közép-amerikai érkezett gyalog az Egyesült Államok déli határához, elsősorban az erőszak és a nyomor elől menekülve. Donald Trump amerikai elnök megerősítette korábbi kijelentését, miszerint ha Mexikó nem tesz semmit a bevándorlók megfékezésére, akkor számolnia kell a büntetővámokkal.

Eközben Hondurasban már napok óta gyülekezik az újabb csoport, amelynek tagjai azt tervezik, hogy Guatemalán és Mexikón keresztül érjék el az Egyesült Államok határát.

migránskaraván
Egyesült Államok
Donald Trump

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.