Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Marco Ugarte

Újabb migránskaraván indult az Egyesült Államok felé

2019-06-06
00:55
Forrás
hirado.hu
Közép-amerikai migránsok százai keltek át szerdára virradóra a guatemalai-mexikói határon, majd ezerfős csoportba szerveződve elindultak az Egyesült Államok déli határa felé.

A helyi rendőrség kísérte a menedékkérők karavánját az első nagyobb mexikói városig, Tapachuláig vezető autópályán. A migránsok közölték: az Egyesült Államok határához igyekeznek, ahol menedékkérelmet akarnak benyújtani. 

Október óta több ezer közép-amerikai érkezett gyalog az Egyesült Államok déli határához, elsősorban az erőszak és a nyomor elől menekülve. Donald Trump amerikai elnök megerősítette korábbi kijelentését, miszerint ha Mexikó nem tesz semmit a bevándorlók megfékezésére, akkor számolnia kell a büntetővámokkal.

Eközben Hondurasban már napok óta gyülekezik az újabb csoport, amelynek tagjai azt tervezik, hogy Guatemalán és Mexikón keresztül érjék el az Egyesült Államok határát.

migránskaraván
Egyesült Államok
Donald Trump

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.

Népszerű