Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Újabb orosz oligarchákat szankcionál a brit kormány

2022.03.04
12:32
Forrás
MTI
Jelentős brit érdekeltségekkel bíró orosz oligarchák ellen hozott teljes vagyonbefagyasztással és utazási tilalommal járó szankciókat a brit kormány.

A büntetőintézkedések Aliser Uszmanov üzbég születésű nagyvállalkozót és Igor Suvalov ingatlanpiaci befektetőt, egykori orosz első miniszterelnök-helyettest érintik. Uszmanovnak jelentős érdekeltségei vannak két élvonalbeli angol futballklubban, az Arsenalban és az Evertonban, de ő a tulajdonosa az egyik legértékesebb nagy-britanniai lakóingatlannak, és övé a Sutton Place nevű 16. századi kastély is. Igor Suvalov egy rendkívül drága luxuslakosztályt birtokol London belvárosában. Uszmanov és Suvalov együttes vagyona 19 milliárd dollár.

szankció
Nagy-Britannia
London
brit kormány
Oroszország
oligarcha
Aliser Uszmanov
Igor Suvalov

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.