Ugrás a tartalomra
Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

Újabb orosz tüzérségi támadások érték a herszoni területet

2023.05.24
17:25
2023.05.24
17:31
Forrás
index.hu, hirado.hu
A régiót 64 tüzérségi csapás érte, és összesen 271 tüzérségi lövedék csapódott be - számolt be a helyi közigazgatás vezetője.

Herszon városában több lakónegyedet, valamint infrastrukturális létesítményt is lőttek az oroszok. A csapásokban két ember meghalt, három ember megsérült, 91 embert pedig evakuálniuk kellett. Szerda délelőtt pedig számos ukrán régióban légiriadót rendeltek el. A jelentések szerint az ukránok attól tartanak, hogy az orosz haditengerészet rakétákat lőhet ki a Fekete-tengerről.

Az orosz erők nagyszámú drónt lőttek le a dél-oroszországi Belgorod térségében – állítja a helyi kormányzó. A drónokat az éjszaka folyamán semmisítették meg, az egyik légi támadóeszköz egy robbanószerkezetet dobott le. A tisztviselő szerint a támadásnak nincsenek sérültjei, de közigazgatási épületek, házak és autók rongálódtak meg.

Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű