Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/Defence-Imagery

Újabb rakéták csapódtak be Izraelben

2023.04.09
07:08
2023.04.09
09:22
Forrás
hirado.hu, MTI
Három rakétát lőttek ki Szíriából Izrael irányába. Az egyik rakéta az Izrael által annektált Golán-fennsíkon csapódott be – áll az izraeli hadsereg közleményében. Több információt nem közöltek a szombat esti esetről.

Izrael 1967-ben foglalta el és kebelezte be a szíriai Golán-fennsík egy részét. A stratégiai fontosságú terület Libanonnal is határos, ahonnan a napokban szintén lőttek ki rakétákat Izraelre, csak csütörtökön 30 darabot. Ekkor egy ember megsebesült, és anyagi károk keletkeztek.

Az izraeli hadsereg a „palesztinokat” gyanúsítja a támadással, és válaszcsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben és Libanon déli részében. Az erőszak azt követően újult ki, hogy az izraeli erők a jeruzsálemi al-Aksza mecsetben szerdán, a ramadán idején razziát tartottak, amelyet számos bírálat ért.

Péntek este Tel-Avivban egy merénylő gépkocsival járókelők közé hajtott, egy olasz férfi meghalt, heten megsebesültek.

Pénteken előzőleg két izraeli-brit állampolgárságú nővér halt meg egy ciszjordániai támadásban.

Izrael
Szíria
rakéta

Most

08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű