Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

2022.09.28
17:11
Forrás
Pannon RTV
Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Az orosz parlament várhatóan pénteken szavaz a területek Oroszországhoz való csatlakozásáról.

A külügyi tárca emellett fegyvereket, tankokat, vadászgépeket, légvédelmi eszközöket kért a szövetségeseitől, valamint azt sürgette, hogy vezessenek be újabb szankciókat Oroszország ellen.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a népszavazások nevetségesek, és soha nem tekinthetők legitimnek. Hozzátette: az ukrán csapatok nem adják fel, és fel fogják szabadítani az országot.

Ukrajna
népszavazás
orosz-ukrán háború

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű