Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Andrii Marienko

Ukrajna nagyszabású orosz offenzívára számít

2023.02.06
12:57
Forrás
Pannon RTV
Háromszáznegyvennyolc napja tart az egyre súlyosabb fegyveres konfliktus Oroszország és Ukrajna között. Ukrajna nagyszabású, szimbolikus orosz offenzívára számít a háború kitörésének évfordulója környékén – mondta az ország védelmi minisztere.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter szerint Ukrajnának megvannak a tartalékai ahhoz, hogy feltartóztassa Moszkva erőit, még akkor is, ha a legújabb nyugati katonai szállítmányok közül nem mindegyik érkezik meg időben az orosz támadásra.

Kijev a következő 50 évre vonatkozó szankciókat vezetett be az orosz nukleáris ipar ellen – derül ki a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendeletéből. Az intézkedések 200 orosz céget és szervezetet érintenek, ezek egyike a Roszatom Állami Atomenergetikai Vállalat, amely a Kyiv Independent szerint illegálisan kezeli a megszállt zaporizzsjai atomerőművet.

Anita Anand Kanada védelmi minisztere Twitter oldalán számolt be az Ukrajnának küldött első leopárd 2-es harckocsikról, amelyek megérkeztek Lengyelországba. Szövetségeseinkkel együtt hamarosan kiképezzük Ukrajna fegyveres erőit ezen felszerelések használatára – tette hozzá közleményében a kanadai miniszter.

A legfrissebb orosz kereskedelmi adatok szerint a kínai vállalatok katonai felszereléseket szállítanak Oroszországnak, ezzel pedig figyelmen kívül hagyják az USA és szövetségesei által elvárt szankciókat. Hónapok óta folytatnak kemény küzdelmet az ukrán erők az ország keleti és déli régióiban, azonban Oroszország továbbra is kulcsfontosságú városokat támad - mondják az illetékesek.

orosz-ukrán háború

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.