Ugrás a tartalomra
mod.gov.rs/Illusztráció

Ukrajnának adja az összes vadászgépét Szlovákia

2022.08.14
12:09
2022.08.14
12:45
Forrás
HírTV
Szlovákia szeptemberben mind a 11 MiG–29-es vadászrepülőjét átadja Ukrajnának - mondta a szlovák védelmi minisztérium szóvivője egy televíziós interjúban.

A repülők irányításához az ukrán hadsereg rendelkezik pilótákkal, Pozsony pedig egyébként is lecseréli gépparkját modernebb amerikai F-16-osokra. Amíg meg nem érkeznek az új repülők, addig a cseh és a lengyel légierő védi majd a szlovák légteret. Szlovákia már több esetben adott át fegyvereket Ukrajnának. A legfrissebb hírek szerint a héten leszállították az első 4 darab Zuzana-2 önjáró tarackot is. A fegyverek nem adományként érkeznek Ukrajnába, azok ellenértékét Szlovákia az uniós fegyverfelajánlási alapokon keresztül megkapja.

vadászgép
Szlovákia
Ukrajna

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.